Jij bent misschien geen Social Media held… maar anderen zijn dat wel! Die ene blogger met 10.000 lezers, die Instagrammer die elke dag actief is en zoveel leuke reacties krijgt…je kunt ze benijden en proberen na te doen, of in te halen…

 

Of.. veel slimmer (en veel stresslozer en sneller) is om met ze samen te werken. 

Maak gebruik van het actieve netwerk dat zij door de jaren heen opgebouwd en onderhouden hebben. Het (betaald) inzetten van iemand anders zijn netwerk is een tactiek die goed past bij de Exclusieve Vakman.

 

Let op: sinds ik deze video heb opgenomen heb ik alweer wat nieuwe dingen geleerd: dat het ontzettend veel tijd scheelt om een account aan te maken bij LinkPizza. Als je dat doet, en een tegoed upload, kan je inzichten krijgen in de kosten. Je hoeft dus niet zelf mailtjes te sturen naar de bloggers, je kunt gelijk zien wat het kost per type samenwerking. Een account aanmaken bij het platform is gratis. Het biedt veel transparantie en scheelt dus echt heel wat heen-en-weer gemail.  

🍕 LinkPizza is een leuk Nederlands bedrijf dat adverteerders en bloggers met elkaar in contact brengt. Het is heel transparant en elimineert het gedoe rondom onderhandelen en betalen.

Samenwerken met een blogger of influencer kan echt heel goed werken en de prijzen zijn minder hoog dan dat je zou denken. Het moet wel passen in jouw marketingstrategie. Het werkt goed voor de Niche Expert en de Exclusieve Vakman. Het is fijn als je wat hoger-geprijsde diensten hebt die je kunt aanbieden. Ook is het een vereiste dat jij je dienst en product helemaal helder hebt. 👉 Er zijn geen garanties bij deze marketingtactiek. Als je een goede match vindt, en het goede publiek, dan kun je snel je investering terugverdienen. Maar: soms duurt het wel maanden voordat je resultaat ziet.

Je moet goede foto’s en teksten kunnen aanleveren voor de advertenties.

 

Typen samenwerking:

  • Link op website
  • Link in artikel
  • Uiting op Social Media kanalen
  • Meegaan op jouw activiteit, testen van jouw dienst

Wellicht was het een tijd geleden zo dat je een blogger in kon schakelen in ruil voor een gratis product. Bijvoorbeeld: “als jij over mij schrijft, dan mag je gratis mee op wijnproeverij.” De tijden zijn veranderd. Het is prachtig als je iemand kan vinden die dat doet! Maar het fijne van OPN professioneel aanpakken, en er dus ook voor betalen, is dat je geen gedoe krijgt. Het feit dat het een betaalde samenwerking is, geeft ook een richtlijn en verhoogt de kwaliteit.

 

Tip: Alleen voor deelnemers van deze cursus, die OPN in willen zetten, heb ik nu een speciaal aanbod. Ik help je met het opzetten van een campagne via Linkpizza. Als je wel wat begeleiding kan gebruiken, en je vind het nog best spannend, dan kan ik je telefonisch erdoorheen loodsen. Mail mij dan.

 

Voordelen OPN:

  • je hebt er langdurig profijt van. Als je zelf niet heel veel wil investeren in je website (of je blogs), is het een goede manier om online gevonden te kunnen worden. Gebruik de juiste zoektermen en zorg ervoor dat je voor een Evergreen kanaal kiest!
  • het is een goede kickstart om gelijk een boost in je bereik te krijgen.

Nadelen OPN:

  • het kost geld.
  • er zijn geen garanties voor succes.

 

 

✏️ Vraag: hoeveel nieuwe klanten (of transacties) heb jij nodig om €250 aan advertentiekosten eruit te krijgen?

Hoeveel nieuwe klanten (of transacties) heb jij nodig om €500 aan advertentiekosten eruit te krijgen?