We weten nu welke online marketing kanalen Evergreen zijn. We hebben geleerd hoe sommige platformen als libraries werken, waarop jouw content nog lang zichtbaar kan zijn.

 

Les 1

verschuif van kort en vaak berichtjes/foto’s/filmpjes delen op Newsflash kanalen

👇

naar hogere kwaliteit, long-form berichtjes/foto’s/filmpjes. 

 

  • Een Twitterbericht wordt een blog van 1200 woorden op je eigen site
  • Je Instagramfoto’s worden een collage op Pinterest.
  • Je Instagram-live praatje wordt een Podcast van 20 minuten, op je eigen site.
  • Een Facebookfilmpje wordt een uitlegvideo van 10 minuten op Youtube.

Wat past het beste bij jou? Schrijven? Of vind je video’s opnemen leuker? Je hoeft niet alles te doen! Kies het platform waar jouw ideale klant zit, en maak iets wat díe persoon gaat helpen.

 

Maar… hoe maak je die content dan?

 

Content vormen

  • tekst. Een blogbericht op je eigen website. Een blogbericht op iemand anders’ website. Een artikel op een nieuwspagina. Een lang artikel op LinkedIn. Een waardevolle tutorial of stappenplan in een PDF die mensen van je site kunnen downloaden.

 

Open Content vs Verpakte Content

Open Content is handig voor je vindbaarheid. Een blogbericht met goede zoektermen en SEO zorgt dat je gevonden wordt via zoekmachines als Google. Dit geld ook voor foto’s, video’s en podcasts: door het plaatsen van dit soort content op open platformen, maak je het makkelijk voor mensen om jouw bedrijf of dienst te vinden.

Verpakte content is bijvoorbeeld een PDFje op je website. Je organiseert bierproeverijen en je schrijft een PDFje met ‘Bierproeven voor dummies’ op je eigen website. Mensen kunnen dit downloaden als ze hun mailadres achterlaten. Het is fijn om mensen op je mailinglijst te hebben. De kans dat iemand uit je e-maillijst een betalende klant wordt, is groter dan als hij je volgt op Social Media. Alleen: verpakte content, zoals een weggevertje uit dit voorbeeld, wordt niet geïndexeerd door de zoekmachines.

 

En klinkt dit allemaal als abracadabra voor jou? Don’t worry. In de volgende module zal het allemaal veel duidelijker worden. Daar kijken we naar drie personen:

👩Tess, de bushcraft-survival coach

👱Mitch, de webdesigner

👧Jolly Mango’s, de folkband

We zullen inzoomen op hun business, hun marketing en hoe zij Marketing zonder Social Media doen. Marketing zowel online als offline, die goed past bij hen en hun bedrijf.

 

 

 

Ik heb geen eigen website.

Schrijf een goed artikel over jouw niche, en kijk of je